dijous, 30 d’octubre del 2008

Exercici carpetes web


Avui a classe hem treballar amb carpetes web, que són un tipus de carpetes que fins ara no havien utilitzat. Havíem utilitzat les carpetes locals per exemple però no aquestes.

Aquests tipus de carpetes ens permeten veure el que hi posem dintre, per internet, tot construint la direcció correctament.

Aquesta és una fotografia de dos planetes ( Venus i Júpiter ) que hem guardat dins d'una carpeta web i fa que veiem la imatge en una pàgina d'internet.

Si fas clic aqui podràs veure un mapa conceptual de l'assignatura Esquema NTAE

Si vols veure un exercici realitzat amb el programa Jclic fes clic a
Exercici Jclic

divendres, 24 d’octubre del 2008

Descobrim Jclic Author

Jclic author és un programa que per al futurs mestres crec que és una bona eina, ja que podem motivar als nostres alumnes,per exemple a l'aula d'informàtica a que relacionin conceptes apresos aquella mateixa setmana, és a dir, fer una mica de joc per a que els hi sigui una mica més fàcil aprendre els conceptes.

És una eina que ens permet disenyar activitats per als nostres alumnes i crec que pot arribar a ser un bon mètode per assolir conceptes d'una manera diferent i per això crec que els hi pot sevir de gran ajuda.

És tracta d'un software educatiu, molt útil en el que podem enseyar en els nostres alumnes mitjançant recursos multimèdia. Aquest programa ens permet realitzar activitats com per exemple: sopa de lletras, creuaments, relacionar imatges...

Aquest programa ens el podem descarregar sense cap mena de cost, ja que ens el podem baixar gratuïtament, així que els nens des de casa el poden tenir ja que aquest programa és senzill d'utilitzar i no calen tenir molts coneixements sobre la informàtica per poder utlitzar-lo. També els nens poden realitzar tot tipus d'activitats tant realitzades per ells mateixos com per altres professors d'altres escoles o de la mateixa escola del nen.

Jclic Author, ens permet obrir un projecte ja existent, modificar-lo i crear-ne un de nou. Així que el primer que hem de fer és posar-li títol al nostre projecte i llavors seguir els pasos següents:

  • Anar a l'etiqueta on posa Projecte. Aqui el que fem és posar tota la informació necessària per descriure el nostre projecte, com serà realment.
  • Seguidament anem on posa Mediateca. Aqui és on hauran d'estar guardades totes les imatges, dibuixos, videos.. que volguem que surtin en el nostre projecte, per poder-les localitzar més fàcilment.
  • Desprès cliquem on posa Activitats. Aqui el que farem serà crear el contingut del nostre projecte.
  • I per últim anirem a Seqüències. Que és el lloc on podem configurar la nostra activitat, on podem canviar-li el color a la lletra...

Aqui a continuació us posu una imatge de una activitat realitzada i finalitzada amb aquest programa per a que pogueu veure el resultat.



divendres, 17 d’octubre del 2008

CmapTools

Aquesta setmana en NTAE entre d'altres coses hem treballat amb el programa CmapTools. Aquest programa el podem fer servir per construir mapas conceptuals a l'ordinador sobre temes concrets per tenir la idees ben esquematitzades i poder tenir les idees mès clares.

Els pasos que hem de seguir per poder fer un mapa conceptual amb CmapTools són els següents:


  • Primer ens surt una pantalla on hem d'omplir una sèrie de dades.
  • Desprès en la finestra Vistas - CmapTools seleccionem Arxiu i cliquem Nuevo Cmap.
  • Per a a afegir un concepte al mapa hem de fer doble clic en qualsevol punt del mapa i ens apareixerà una finestra amb interrogants dintre, llavors cliquem a sobre amb el botó esquerre i posem el concepte que volem. Exemple:


  • Per enllaçar altres conceptes amb fletxes el que hem de fer és un clic sobre les dues fletxes que apareixen sobre el concepte, les arrastrem amb el ratolí i llavors ens surt una fletxa i enmig un enllaç per a que podem enllaçar un conepte amb l'altre. D'aquesta manera podem enllaçar tots els conceptes que volguem.


  • Per a guardar un Cmap el que hem de fer és clicar en Arxiu, Guardar un cmap como

  • Aquest programa també ens permet compartir els nostres mapes conceptual a internet a través d'un servidor que crea un pàgina web on estarà el nostra mapa i així podem editar-lo des de qualsevol lloc. Aquest mapa quedarà compartit amb altra gent i així quedaria a internet:

  • També podem crear un enllaç a una pàgina web que tingui alguna cosa a veure amb el concepte que posem per a així ampliar més la informació.

Resumint, crec que aquest programa ens pot servir d'ajuda alhora d'estudiar ja que ens podem fer un petit mapa conceptual amb aquest programa per tal de tenir com un resum del conceptes clau del tema que estem estudiant.

En un futur alhora d'ensenyar als nostres alumnes a fer un resum els podem ensenyar a utilitzar aquest programa, ja que els pot servir d'ajuda per estudiar i adquirir els coneixements més ràpidament.

Els mapes conceptuals que realitzem els podem personalitzar, li podem canviar el tamany de la lletra, els seu color, podem canviar el grossor de les fletxes...

Per últim he de dir que aquest programa el podem utilitzar a casa sense necessitat d'estar-hi a l'escola ja que ens el podem descarregar gratuïtament a través d'internet.

dijous, 9 d’octubre del 2008

Nova prova per als alumnes de sisè.


Aquesta és una notícia que fa una setmana o així va sortir a la llum, i és que a finals d'aquest any els alumnes de sisè hauran de fer una prova externa que estableix la Generalitat de Catalunya.
Aquesta prova la passaran tots els nens i nenes de Catalunya el mateix dia, tant a centres públics, com concertats. Això fa plantejar als mestres una sèrie de dubtes com per exemple:

  • Aquesta prova soluciona els problemes que hi ha a secundària?
  • Es pensen que el nivell dels nens pujarà ràpidament, ja que relacionen examen amb esforç i sacrifici.
  • Que treiem dels resultats?


Aquestes i unes altres preguntes són les que es fan molts mestres, com a conseqüència de tornar un altra cop a fer la prova de sisè per tal d'accedir a secundària. Molts mestres es queixen ja que no veuen el perquè d'aquesta prova. Durant uns dies en l'àmbit de l'educació i en molts col·legis estic segura de que no s'ha parlat d'una altra cosa.


Espero que aquesta prova porti cap a algun lloc i que serveixi per a que els alumnes siguin mès eficients i estiguin mès motivats per fer la seva feina.

Si voleu trobar mès informació sobre temes relacionats amb l'educació i sobre aquest tema en concret, podeu trobar mès informació a la aquesta pàgina web:

http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/educacio_escola_i_debat


dilluns, 6 d’octubre del 2008

Realització d'un índex amb Word 2007

Aquest dia a clase el que vam fer va ser crear un índex, ja que aquest és una eina fonamental alhora de realitzar treballs tant individuals com en grup, per tal de saber en quina pàgina estan els continguts. Els pasos que vam seguir per la creació del índex van ser els següents:

  • Vam posar en tantes pàgines com calgui el que volem que surti a l'índex, seguidament cvan clicar a inicio - estil título 1 i vam posar les paraules o frases que volem que surtin a l'índex.

  • Desprès vam posar el cursor on volem que surti l'índex i vam clicar a Referencia - Tabla de Contenido - Insertar Tabla de Contenido i ens va sortir això:

  • Seguidament el que vam fer va ser clicar a acceptar i llavors el que vam obtindre va ser l'índex que nosaltres havíem creat. Si el que voíem era que en una mateixa pàgina apareguès mès d'un apartat, el que faríem seria posar aquells apartats en Inici - Título 2.

En resum, crec que aquest treball personalment m'ha servit d'ajuda ja que no coneixia aquesta manera de fer l'índex, sempre ho feia de manera manual i d'aquesta manera tot queda ben enquadrat i ben presentat. Crec que a la classe de noves tecnologies aplicades a l'educació (NTAE) podem aprendre moltes coses i de molt diverses que ens poden servir pel nostre futur i per transmetre aquests coneixements a uns futurs alumnes.

Espero que us hagi servit d'ajuda.